Zëri i çuditshëm pëshpërit ‘vdekja është e pakthyeshme’ gjatë funeralit të Mbretëreshës


TK Randall

Bota doli të bënte nderimet e saj. Kredia e imazhit: CC BY-SA 4.0 AlinavdMeulenNjë transmetim i ngjarjes i ITV News u ndërpre në mënyrë misterioze nga një zë femre që pëshpëriti.Ishte një ditë zie – jo vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, por në mbarë botën – pasi njerëz nga të gjitha vendet dhe të gjitha sferat e jetës i bënë nderimet e tyre monarkes së ndjerë Mbretëreshës Elizabeth II pas 70 viteve të saj në fron.

Funerali dhe procesionet u mbuluan gjerësisht në televizion, me kanale të shumta në Mbretërinë e Bashkuar që ofronin mbulim të drejtpërdrejtë të ngjarjeve të gjithë ditës së bashku me një tufë komentesh.

Një transmetim i drejtpërdrejtë arriti të gjenerojë një intrigë të madhe për një arsye shumë të ndryshme, megjithatë, falë një defekti teknik të çuditshëm që shkaktoi një zë të panjohur të ndërpresë transmetimin.

Ndodhi në ITV që tregonte se arkivoli i mbretëreshës po çohej në destinacionin e tij të ardhshëm përgjatë rrugëve të Londrës të mbushura me turmë.

Krejt papritur dëgjohet një zë femëror i pëshpëritur duke thënë – “vdekja është e pakthyeshme dhe fakti që ajo është në kurth…” – përpara se të këputej nga një prezantues mashkull që po komentonte pamjet.

Shikuesit që kishin parë kanalin në atë kohë ishin të befasuar kuptueshëm – kujt i përkiste zëri dhe për çfarë saktësisht po fliste ajo?

Shumë dolën në rrjetet sociale për të shprehur habinë e tyre dhe për të diskutuar se çfarë mund të kishte ndodhur.

Teoritë varionin nga një defekt teknik në ndërhyrje të mbinatyrshme, por shpjegimi më i mundshëm ishte se ishte zëri i ekspertes së pikëllimit Julia Samuel që kishte folur në kanal disa minuta më parë; ndoshta thjesht kishte harruar të hiqte mikrofonin.

Sido që të ishte rasti, natyra dhe koha e gabimit ishte sigurisht e çuditshme.

About Post Author