19 Puthje-Azem Baliaj


Azem Baliaj

Nga ballkoni yt, m’i dergove,

Duke prekur buzet me dore,

Si zane me puthjet flutorove,

Dhe pse, s’kishim lene ore!

Por ti, lozonjare e paduruar,

Nuk e di pse te digjte dalldia,

Thoshe, me ty jam dashuruar,

S’me mban brenda, shtepia!

Me batutat qendisur humor,

Perpiqesha te te qetesoja…

O mike, nuk bej per dashnor,

I qeshur, embelsisht te thoja!

Ate, nentembedhjete shtator,

Mbaj mend, kur puthjet nise,

Duke prekur buzet me dore,

Kuroren tende…c’e gremise!

Vertete, s’te jepte ngrohtesi,

Martesa, me miq e porositur,

Nga ballkoni im prisje dashuri,

Per te shuar “etjen” e zharitur!

Nuk rashe pre e asaj dalldie,

Flakeruar nga ndjesi me flete,

Puthjet, mbeten titull poezie…

Ballkonet, po ballkone perjete!

Lissus,19.09.2018.-ajb-