1910-“Orkestra e Vlorës”


Historia në fotografi.

Nga gazeta:

(“Kalendari kombiar”).Viti 1910.

“Orkestra e Vlorës” .

bën përshtypje rreshti i dytë dhe i tretë i orkestrës që përbëhet nga vajza dhe djem që përgatiten me vegla muzikore.Ishin kohë të zymta dhe të mos harrojmë vite të largëta.Por dashuria për mizikën shfaqet mrekullisht në këtë foto duke sjellë një orkestër muzikore të një qyteti jugor.