1973-President i SHBA qau pasi gjeti informacionpër UFO-t


Në vitin 1973, përpara zgjedhjeve presidenciale, ende për t’u bërë President, Jimmy Carter paraqiti një raport në Byronë Ndërkombëtare të UFO-ve duke pretenduar se kishte parë një UFO në tetor 1969. Së bashku me dëshmitarët e tjerë, Carter pa një UFO të shndritshme që ndryshonte ngjyrat dhe u zhvendos drejt dhe larg nga Toka para se të zhduket. Ai ishte mjaft i zëshëm për besimet e tij për UFO-t dhe premtoi se do të publikonte të gjitha informacionet e disponueshme për UFO-t nëse do të bëhej president.

“Ai përshkroi duke pritur jashtë që të fillonte një Takim i Klubit të Luanëve në Leary, Georgia, rreth orës 19:30, kur vuri re atë që ai e quajti “gjëja më e keqe që kam parë ndonjëherë” në qiell.” Së bashku me 10 deri në 12 dëshmitarë të tjerë, Carter vëzhgoi një objekt të ndritshëm në qiell, i cili ishte sa madhësia e hënës. 

“Të gjithë e pamë. Dhe pastaj drita, na u afrua gjithnjë e më shumë. Dhe pastaj ndaloi, nuk e di sa larg, por ndaloi përtej pishave. Dhe krejt papritur ai ndryshoi ngjyrën në blu, dhe më pas ndryshoi në të kuqe, pastaj përsëri në të bardhë, “tha Carter për GQ në 2005. Objekti raportohet se rri pezull rreth 30 gradë mbi horizont, u zhvendos drejt dhe larg Tokës dhe përfundimisht u zhduk në distancë. Përvoja e Carter-it e shtyu atë të bënte një zotim për të mos i tallur më kurrë individët që pretendonin se kishin parë një UFO.

“Një gjë është e sigurt, unë kurrë nuk do të tallem me njerëzit që thonë se kanë parë objekte të paidentifikuara në qiell. Nëse bëhem President, do të bëj të disponueshme për publikun dhe shkencëtarët çdo informacion që ka ky vend për zbulimet e UFO-ve,” tha Carter.

Sa i përket objektit që pa Carter, ai që atëherë është klasifikuar si “një re lëshuese e bariumit në lartësi të madhe e lëshuar nga Eglen AFB”, gjë që tingëllon e ligjshme. Megjithatë, pasi fitoi presidencën, Carter u tërhoq nga ky premtim, duke përmendur shqetësimet për sigurinë kombëtare dhe implikimet e mbrojtjes. Përvoja e tij me një UFO është vetëm një nga shumë pamjet e raportuara që kanë nxitur konspiracion rreth jetës jashtëtokësore dhe mbulimit të qeverisë.

Konferenca shqetësuese e Presidentit Carter mbi UFO-t dhe fenë

Ish-kërkuesi i NASA-s Ed Harris pohoi se studiuesit seriozë mbi këtë temë besojnë se historia e ish-presidentit Jimmy Carter duke qarë pasi u informua për informacionin e klasifikuar të UFO-ve është e vërtetë. Sipas historisë së vërtetuar nga dëshmitarë të shumtë, presidentëve amerikanë u jepet vetëm një pasqyrë e shkurtër e temës nga CIA dhe kurioziteti presidencial nuk konsiderohet si një nevojë e mjaftueshme për të ditur.

Pasi u godit me gurë në mënyrë të përsëritur, Carter-it iu dha “fjalimi”, i cili thuhet se e la atë thellësisht të qarë dhe dukshëm të shqetësuar për javë të tëra. Atij iu tha se fetë kryesore, përfshirë krishterimin, u krijuan nga jashtëtokësorët për të parandaluar që njerëzit të shkatërronin veten ndërsa bënin eksperimente mbi ne, dhe se ata na krijuan ne. Carter, një njeri thellësisht fetar që kishte parë një UFO me gjashtë persona të tjerë, e kuptoi se lëshimi i një informacioni të tillë mund të shkaktonte trazira të jashtëzakonshme ekonomike dhe sociale.

Më poshtë mund të lexoni deklaratën e Ed Harris mbi temën që ai shkroi në Quora:

Po, incidenti i Jimmy Carter duke qarë pasi u informua në lidhje me informacionin e klasifikuar në lidhje me UFO-të besohet kryesisht të jetë i vërtetë nga studiuesit seriozë mbi këtë temë. Si një paralajmërim, informacioni i mëposhtëm është shumë shqetësues dhe do të shpjegojë pse Carter nuk e “mbajti kurrë premtimin e tij” për zbulimin e informacionit të klasifikuar të UFO-ve për publikun.

Sipas historisë që u vërtetua nga më shumë se një dëshmitar, presidentëve amerikanë u jepet vetëm një përmbledhje e përciptë e temës. Me sa duket, CIA drejton programin, i jep Presidentit informacion vetëm mbi bazën e nevojës për të ditur dhe nuk e konsideron kuriozitetin presidencial si nevojë të mjaftueshme për të ditur. Kjo u zbatua pas Kenedit dhe të gjithë presidentëve pas tij u janë dhënë vetëm informime përmbledhëse (disa presidentë për arsye të panjohura u dhanë më shumë se të tjerëve).

Në rregull me pyetjen tuaj. Presidenti Carter është një njeri thellësisht fetar i cili gjithashtu kishte parë një UFO me 6 persona të tjerë. Të gjithë menduan se ai do të ishte ai që më në fund do të publikonte informacionin e UFO-ve, por siç shkon historia, ai u godit vazhdimisht me gurë. Përfundimisht, CIA kishte “bisedën” me të dhe më pas u raportua se ai zhyti kokën në duar dhe jo vetëm filloi të qante thellë, por ishte dukshëm i shqetësuar për disa javë më pas.

Çfarë iu tha dhe u tregua?

Atij iu tha se fetë kryesore, duke përfshirë krishterimin, ishin programe të krijuara nga jashtëtokësorët për të na penguar të shkatërrojmë veten ndërsa ata kryenin eksperimentet e tyre mbi ne – dhe se ata na bënë neve. Në këtë moment Carterit iu bë e qartë se një informacion i tillë mund të shkaktonte trazira të jashtëzakonshme ekonomike dhe sociale. Më duhet të shtoj se nuk jam vetëm i krishterë, por edhe klerik, kështu që në asnjë mënyrë nuk po përpiqem të promovoj ateizmin këtu. Në fakt, mënyra se si Perëndia përshtatet në këtë mund të jetë një postim më vete interesant. Megjithatë, këto janë faktet siç i njoh unë.

Autori dhe studiuesi kryesor në botë i UFO-ve, Richard Dolan, gjithashtu shkruan për këtë incident në librin e tij ” UFO-t dhe shteti i sigurisë kombëtare: fshehja e ekspozuar “. Sipas librit të tij, ka pretendime se presidentit Carter iu dha një konferencë për UFO-t në Shtëpinë e Bardhë më 14 qershor 1977, për të cilën ai ishte i detyruar të ruante sekretin.

Konferenca supozohet se është dhënë nga një oficer i vetëm informues MJ-12 dhe disa burime të pavarura. Dokumenti i rrjedhur “Brifing Ekzekutiv: Projekti Ujori” jep një përshkrim standard të rimarrjeve të shumta të teknologjisë aliene. Ndërsa nuk ka prova të forta për të mbështetur pretendimet e konferencës, një ndihmës presidencial, i cili ishte “shumë, shumë i afërt me Carter”, dëshmoi Presidentin duke qarë pas një njoftimi të lidhur me UFO-t në Zyrën Ovale.

Carter Administration & Project Blue Book

Daniel Sheehan, një avokat dhe avokat i apelit i arsimuar në Harvard, ka punuar në shumë çështje të profilit të lartë në karrierën e tij. Në vitin 1977, atij iu afrua shoqja e tij Marcia Smith, e cila e informoi se presidenti Carter kishte kërkuar që CIA t’i jepte atij informacion të klasifikuar për objekte të paidentifikuara fluturuese, por George H. Bush, i cili ishte drejtor i CIA-s në atë kohë, refuzoi të jepini këtë informacion presidentit.

Sheehan u përpoq të merrte informacion mbi fenomenet e UFO-ve dhe jashtëtokësorëve nga Biblioteka e Vatikanit, por dështoi. Megjithatë, me ndihmën e Carter, ai arriti të hynte në pjesët e klasifikuara të Librit Blu të Projektit të Forcave Ajrore për disa orë në maj 1977, ku ai pretendoi se kishte zbuluar dokumente të klasifikuara dhe fotografi të një UFO të rrëzuar që po hetohej nga personeli i Forcave Ajrore. .

“Ishin këto fotografi të pagabueshme – të një UFO-je të ulur në tokë. Ishte rrëzuar, “tha Sheehan. “Me sa duket, ai kishte goditur në këtë fushë dhe kishte gërmuar, kishte lëruar një lloj lugësh nëpër këtë fushë,” ndaloi ai për një sekondë.

“Ishte futur në anën e kësaj banke,” tha ai pasi mori frymë thellë. “Rreth fotos kishte borë. Automjeti ishte futur në anën e kësaj argjinature të ngjashme me baltën – disi lart në një kënd. Kishte personel të Forcave Ajrore. Teksa vura dorezën e vogël dhe shikoja fotot shtesë, këta njerëz të Forcave Ajrore po bënin fotografi

Kur z. Sheehan ofroi ta ndajë këtë informacion me institucionin fetar; i thanë se nuk ishin të interesuar.

About Post Author