1984-Kur ndertohej Monumenti i “5 Heronjve të Vigut”


Kur ndertohej Monumenti i “5 Heronjve të Vigut”.

kushtuar Ahmet Haxhia, Naim Gjylbegu, Ndoc Mazi, Hydajet Lezha dhe Ndoc Deda.

Me një bazament të lartë rreth katër metra dhe figura rreth gjashtë metra i larë në bronz, qëndroi për vite në një nga sheshet e qendrës së qytetit të Shkodrës, i rrethuar nga ndërtesat e Radio Shkodrës, Teatrit “Migjeni” dhe Hotel Turizmit “Rozafa”.

Tani monumenti është vendosur pranë “Varrezave të Dëshmorëve” të Shkodrës. Monumenti “5 Heronjtë e Vigut” u ndërtua nga skulptori Shaban Hadëri.