Lulja e njohur u gjetë në qelibar është zbuluar në imazhe të reja


Një lule e ruajtur jashtëzakonisht mirë që daton pothuajse 40 milionë vjet më parë, është objekt i një studimi të ri.Kushdo që është i interesuar në paleontologji, padyshim që do të dëshironte që të mund të merrte një paraqitje të shkurtër të asaj se si ishte planeti ynë miliona vjet më parë, por falë ruajtjes së jashtëzakonshme të mundësuar nga qelibar, ne mund të arrijmë të paktën një kulm të kufizuar në disa gjëra nga E kaluara e largët e Tokës.

Ky shembull intrigues – lulja më e madhe e gjetur ndonjëherë e ruajtur në qelibar – është veçanërisht mbresëlënëse.

Mund të jetë vetëm 28 milimetra e gjerë, por është ende shumë më e madhe se çdo ekzemplar tjetër i ngjashëm, duke u ofruar shkencëtarëve një mundësi ideale për të studiuar një lule nga kjo periudhë kohore.

Mendohet se e ka origjinën në pyjet baltike të Evropës veriore gjatë Eocenit të Vonë dhe daton midis 33.9 dhe 38 milion vjet më parë.

Gjatë një studimi të fundit, shkencëtarët nxorrën polen nga ekzemplari dhe zbuluan se ai lidhet ngushtë me një specie moderne lulesh nga Azia e njohur si Symplocos.

Që atëherë ata kanë propozuar që ajo të quhet Symplocos kowalewskii .

About Post Author