Piloti raporton ‘dritat e kërcimit’ gjatë afrimit në aeroport në audio të re

Aeroporti Yellowknife.

Një regjistrim audio i një piloti që diskuton pamjen e pashpjegueshme me kontrollin e trafikut ajror është publikuar në internet.Incidenti, i cili ndodhi më 29 janar, përfshinte një fluturim nga Fort McMurray, Altanta për në Yellowknife, Kanada, ndërsa po i afrohej qytetit rreth orës 23:15.

Shkëmbimi mes pilotit dhe kontrollit të trafikut ajror mund të dëgjoni në videon e mëposhtme.

“Mirëmbrëma, thjesht pyes veten, a keni dy avionë që janë vetëm në lindje të fushës tuaj duke bërë qarqe apo manovra?” pyeti piloti.

“Negativ, nuk kam raportuar trafik në zonë”, u përgjigj kontrolli i trafikut ajror.

A keni një pamje vizuale për diçka?”

“Po, ne po shikojmë dy drita që kërcejnë këtu, në lindje të fushës suaj,” tha piloti. “Ata janë sipër nesh, rreth, nuk e di se çfarë. Ne nuk po i shohim në TCAS (sistemi i shmangies së përplasjeve në trafik). Por ne mund të shohim dritat që lëvizin”.

“As unë nuk kam asgjë në radar. Më lejoni të flas me qendrën,” tha kontrolli i trafikut ajror.

“Hej, qendra nuk ka asgjë për asnjë lëvizje në zonë, kështu që po pyes veten se çfarë po shihni atje… Unë nuk i shoh nga toka këtu. Epo, do të mbaj një sy jashtë.”

Në fund të fundit, asnjë identifikim pozitiv i objekteve nuk u bë.