Dokumentari i ri eksploron “qytetin” me më shumë pamje të UFO-ve në botë


Këshilltari lokal Billy Buchanan. 

Qyteti i vogël i Bonnybridge në Skoci është bërë sinonim i shikimit të objekteve fluturuese të paidentifikuara.Që nga vitet 1990, qyteti, i cili ndodhet rreth 4 milje në perëndim të Falkirk, ka parë një numër disproporcionalisht të madh të shikimeve të UFO-ve dhe askush nuk mund të shpjegojë pse.

Shikimi më i hershëm u raportua në vitin 1992 nga biznesmeni vendas James Walker i cili kishte qenë duke vozitur midis Falkirk dhe Bonnybridge kur ai u ndal nga një objekt misterioz, i ndritshëm në formë ylli, i cili rri pezull në mes të rrugës.

Takimi përfundoi kur objekti u largua me “shpejtësi të pabesueshme”.

Në muajt dhe vitet që pasuan, qindra shikime të UFO-ve u raportuan në rajon, duke përfshirë rrëfime për rrëmbime nga jashtëtokësorët dhe njerëz të ‘grumbulluar’ nga objekte të çuditshme në makinat e tyre.

Edhe tani, dekada më vonë, njerëzit ende po shohin gjëra në qiejt e zonës.

Në janar, u publikua një dokumentar i shkurtër – The Bonnybridge Files: The Town With The Most UFO Sightings In The World – i cili eksploron fenomenin në disa detaje.

Ai përmban një intervistë me këshilltarin lokal Billy Buchanan, i cili ka kaluar vite duke i kërkuar qeverisë për të kryer një hetim të duhur mbi misterin.

“Që kur kjo ndodhi për herë të parë në vitin 1992, unë kam shkuar në Londër te çdo kryeministër që ka qenë që nga ajo periudhë kohe, duke i kërkuar që të bëjnë një hetim mbi fenomenin e Bonnybridge”, tha ai.

“Kur u krijua Parlamenti Skocez, unë shkova në Parlamentin Skocez të njëjtën gjë dhe u kërkova atyre të hetonin se çfarë po ndodhte në zonën e Bonnybridge”.