Dëshmitarja e dashurisë..!Ardian Muça


Dëshmitarja e dashurisë..!

Po si të harroj moj qershizë e uruar,

s’i s’të voli kur u poqe dhe këtë maj?!

Erdhën zogj,grerëza e bletë për ta shijuar.

Si lanë qershorit,asnjë kokërr t’ë haj!..

*

Që fëmij i kacavirrej n’ë majë qershisë.

Shijonte e kënaqej me frutat e tua..!

Aty i dha besën,” engjëlli i dashurisë”!

Nën hijen e saj,lozonjarja i tha;-“të dua”!

*

S’a herë çeli lule dhe u kuqëlua qershia,

sa bërthama e gjethe,ranë te këmbët e saj?!

Thëllëza e harroj fjalën e bukur,që ka dashuria.

Nuk erdhi më te qershiza,se u martua në maj.

*

Atë ditë bukuroshja ishte mbuluar me duvak!

Djali i shkoj pranë makinës,llogari për t’i kërkuar.

Ajo s’i ngriti syt’ e bukur,as nuk u bë merak.

As te vau i lumit,që mbi shpinë e kish kaluar!

*

Me lot e përcolli nusen tradhëtare të rinisë.

Me shaminë e beqarit,fashoj zemrën e lënduar.

Sa herë ishin martuar,nën hijen e qershisë..!

Po dëshmitarja kuqalashe,askujt s’i pat treguar..!