35 vjet më parë…Bashkim Hoxha


Shkrimtari dhe dramaturgu Bashkim Hoxha shkruan ne faqen e tij të Facebookut.

35 vjet më parë…

Fund i lumtur i rrugetimit të mundimshem për dramen:” UNE DHE MEFISTOFELI”.

Në vitin 1985 u ndalua gjatë provave ne tavolinë në Teatrin Kombetar, për “nxirrje të realitetit”. Në vitin 1988 u çprangos dhe pati nje shfaqje te bujshme. Po atë vit, ne nentor 1988 u vleresua me çmimin ALEKSANDER MOISIU si drama me e mire e vitit.

Regjia: Arben Imami.Interpretuan: Rajmonda Bulku dhe Luiza Xhuvani, Artan Imami dhe Ardian Cerga , Edmond Budina dhe Anton Qesari, etj.Skenograf: Kristo Çala.Muzika: Ardit Gjebreja.