4 Tetor 1921 – 4 Tetor 2021 100 vjet Kryqi i Kuq Shqiptar


Një shekull në shërbim të më nevojtarëve

Më 11 Shtator 1921 Shumë intelektualë të asaj kohë organizuan mbledhjen e parë themeluese të Kryqit të Kuq Shqiptar. Të tjera mbledhje do të pasonin deri në 4 Tetor që do të ishte dhe mbledhja ku u vendos themelimi i Kryqit të Kuq Shqiptar. Krijimi i kësaj shoqate vetem 9 vjet nga krijimi i shtetit shqiptar dhe vetem 2 vjet nga përfundimi i Luftes I Botërore është një ngjarje me shumë rëndësi, vepër e intelektualëve të asaj kohe. Ndërmjet shumë emrave pjesëmarrës në mbledhjen themeluese dallohen ato të Ndre Mjedës, Luigj Gurakuqit, Ali Këlcyra, Rexhep Mitrovica, Sotir Martini, Rauf Fico, Ahmet Sadedini, etj

About Post Author