4 tetor 1921 – 4 tetor 2021


Kryqi i Kuq Shqiptar

4 tetor 1921 – 4 tetor 2021 Një shekull në shërbim.

Prezenca e parë e Kryqit të Kuq në Shqipëri ka qenë gjatë luftrave ballaknike dhe Luftës së Parë Botërore. Veçanërisht në periudhën e Princ Vidit kemi një prezencë të shtuar të këtij shërbimi, por dhe tentativat e para për krijimin e një shoqate vendase.

Në foton këtu më poshtë vizita e kolonelit hollandez De Veer, pjesëtar i ekipit të Princ Vidit, në spitalin anglo-gjerman në Durrës, në vitin 1914 dhe personeli i Kryqit të Kuq

About Post Author