A i pa Ajshtajni alienët dhe anijen  e tyre kozmike në hangarët e NASA në vitin 1947?


A i pa Ajshtajni alienët dhe anijen  e tyre kozmike në hangarët e NASA në vitin 1947?Pse historia u tregua kur vdiq asistentja në vitin 2015?

Gëzim Llojdia

1.

Ka një pretendim thuajse të ri, mirëpo, që nuk duhet të ketë lidhje me teorin e konspiracionit.  Padyshim,që Viki Verma më 6 tetor 2021 ,ka botuar  te  hoëandëhys një pretendim krejtësisht të ri duke vënë në epiqëndër Albert Ajshtajnin. Mirëpo, dëshmia nuk ka dalur nga ata, që janë marrë me studimet apo ngjarjet  e kësij lloji,por këtë histori e vë në funksion krejt ndryshe me një kasetë  të  pa publikuar  kurrë më parë ,asistentja e tij.

…Kanë kaluar më shumë se 80 vjet dhe historia ka shumë gjerra  të fshira apo të lëna me kujdes nën një mjegull harrimi.Por misteri i përplasjes  së një anije alienësh me trupat brenda të jashtë tokësorëve në Rosëell mbetet ende një mistër.Mister se a u rrëzua një anije  e ardhur nga largësia e largët e universit ,pra nga largësia e galaksisë tonë që  është edhe një “gardian” për galaksit e tjera dhe si ka mundësi një anije me trupa jashtëtokësor që zotërojnë energji të madhe të një dimesioni tjetër  madje,të rrëzohej nga një shkarkim elektrik,tip rrufeje?

…Një mister i ri i është shtuar incidentit legjendar të përplasjes në Rosëell. Pohon ky burim mediatik dhe vijon: Anthony Bragalia doli me një histori të re që sugjeron se Albert Einstein bëri një vizitë në Rosëell me ndihmësin e tij për të ekzaminuar anijen e rrëzuar dhe trupat e pasagjerëve të saj. Në vitin 1993, asistentja zbuloi vizitën e saj sekrete në Rosëell me Ajnshtajnin në një intervistë të regjistruar në kasetë, e cila nuk ishte bërë kurrë publike më parë.

Po kush ishte asistentja e Ajshtajnit?

…Sipas  , legacy.com“,Dr. Shirley Ëright ishte një mësuese dhe shkencëtare e përkushtuar, duke fituar doktoraturë në kimi ,fizikë dhe shkenca fizike. Ajo ishte profesoreshë kimie në MDCC ,për më shumë se 50 vjet. Ajo ishte studente e Dr. Albert Einstein në Princeton. 

Studiuesi i UFO-ve Leonard Stringfield ishte personi i parë që diskutoi historinë e saj në serinë e tij të monografive të botuara privatisht të njohur si “Raporti i Statusit – Rikthimi i UFO-ve në përplasje”. Në librin e tij, ai përmendi se një studiuese e Flordias me emrin Sheila Franklin, e cila gjithashtu ishte e lidhur me MUFON, intervistoi Ëright. 

Stringfield përdori pseudonimin “Edith Simpson” për asistenten e Ajnshtajnit për të mbrojtur privatësinë e saj.

2.

Po ju stisim historin:

…Në nëntor 1993, Sh.Franklin dhe Ëright u takuan përmes një miku të përbashkët në Miami. Ajo regjistroi në kasetë dëshmitë e Ëright ku përmendi vizitën e saj me Ajnshtajnin në Rosëell në 1947. Bragalia gjeti disi Franklin dhe e kontaktoi atë në një telefonatë. Ajo ishte mjaft e sjellshme për t’i siguruar autorit regjistrimet e intervistës 30-vjeçare. Ajo gjeti disa pjesë të regjistrimeve dhe i dërgoi email.

3.

Si përshkruan ajo, asistenten e Ajshtajnit që dha këtë intervistë të mistershme?

…Sipas Ëright, ajo ishte një studente e jashtëzakonshme e zgjedhur për të punuar me Ajnshtajnin në vitin 1947.

Ajo kaloi procesin e sigurisë së lartë përpara se të caktohej në punën e ndjeshme. Einstein personalisht e pëlqeu atë profesionalisht dhe filloi ta merrte kudo. Në korrik 1947, ajo vizitoi një “konferencë ” me profesorin që u zhvillua në një bazë ushtarake, ku morën pjesë disa shkencëtarë dhe personel ushtarak. Kur ajo zbarkoi, ata shkuan me makinë në një hangar të ruajtur shumë, i vendosur diku në shkretëtirë. 

Në mënyrë tronditëse, Ëright dhe Ajnshtajni panë diçka, që ajo e përshkroi si jo tokësore.

…Ajo tha: “Ishte në formë disku, disi konkave. Madhësia e saj arrinte deri në një të katërtën e dyshemesë së hangarit. Trupi i anijes ishte ajo që unë do ta quaja sot një material mjaft reflektues, por kur u afrove pranë tij, ishte mjaft i shurdhër.” Ajo shtoi se objekti ishte i rrethuar nga specialistë, fotografë dhe roje, kështu që ajo nuk mund të shikonte mirë. Përveç kësaj, ajo vuri në dukje se Ajnshtajni nuk ishte i befasuar nga pamja, në fakt, ai ishte më i interesuar për “Propulsioni dhe universi”. 

Ai besonte se ardhja e tyre do të ndihmonte për të mësuar më shumë rreth universit. Më tej në një intervistë, Ëright pohoi se atyre iu shfaqën krijesa jashtëtokësore brenda bazës ajrore. 

4.

…Ajo tha: “Disa nga specialistët u lejuan të shikonin më nga afër, duke përfshirë shefin tim. Më dukeshin të gjithë njësoj të pesë. Ata ishin rreth pesë metra të gjatë, pa flokë, me koka të mëdha dhe sy të mëdhenj të errët, dhe lëkura e tyre ishte gri me një nuancë të lehtë të gjelbër, por në pjesën më të madhe, trupat e tyre nuk ishin të ekspozuar, duke qenë të veshur me kostume të ngushta. Por kam dëgjuar se nuk kishin kërthiza apo organe gjenitale.”

…Këtu ka një të vërtetë.Që nuk kishin kërthizë apo organe gjenitale.Por duket i çuditshëm pretendimi se alienët ishin 5 metra gjë ,që nuk është i vërtetë ,për shkak se ata janë të shkurtër.

Pas kësaj, ata u dërguan në një ndërtesë të izoluar në shkretëtirë, ku panë një krijesë humanoide me ngjyrë gri në një barelë, të rrethuar nga mjekë dhe personel me uniformë. Ajo tha se krijesa po luftonte me dhimbje, por mbijetoi më vonë. Për më tepër, ajo vuri në dukje: “Ajnshtajni, i cili kishte lejen e duhur, bëri një raport, të cilin unë nuk e pashë. Thjesht më thanë të mbaj gojën mbyllur.” Bragalia zbuloi se Ëright kurrë nuk kishte ndërmend të kërkonte ndonjë përfitim monetar dhe famë nga pretendimet e saj. Kur ishte gjallë, nuk e diskutoi kurrë hapur.

Për fat të keq, historia doli vetëm pasi ajo ndërroi jetë në vitin 2015.

Tani kemi një përfundim.Historia e vizitës sekrete të Ajshtajnit në bazën e NASA  bëhet publike shume vite më vonë diku aty nga viti 2015, madje kur asistentja kishte ndërruar jetë.

Natyrisht, nuk ka asnjë gjurmë letre të udhëtimit të tyre në Rosëell. Bragalia përmendi në kërkimin e tij se Ajnshtajni kishte një interes për temën e jashtëtokësoreve  përpara incidentit në Rosëell. Autori sugjeroi, që një hetim i mëtejshëm duhet të ndodhë në këtë histori. Nëse përplasja e Rosëell është e vërtetë dhe ata gjetën trupa dhe mjete aliene, atëherë nuk do të kishte njeri më të mirë se Albert Einstein për të ndihmuar ushtrinë amerikane në kuptimin e teknologjisë së UFO-ve.

Dr. Shirley Wright