A besohet tek një fjalë-Floriri Z Petra


Derisa jemi njerez,

kesaj jete te lire frymojme

Te ligen qe na ka pushtuar shpirtin

sejcili duhe te largojmë..

***************************

Ajo fjale e embel, gatuar ne shpirt

do dale nga nje goje

zemren do na sheroje,

Stresin, trishtimin do largoje..

Si era e marre neper stine,

largon qiellit rete e grinjta

Jeta mbase do ndryshoje..

Sjellja e mire e nderon njerine

Fjala e embel e zbukuron, shtepine

I shton, nurin dhe bukurine

Nje femre, mes urimesh,

nga gjumi I endrave te zgjon…

Eh, per sa gjera kemi nevoje

ne rrugetimin jete..

Dhuroni fjalen e mire

apo nje buzeqeshje,

Shpirti juaj nuk do ju varferoje

perkundrazi do ndjeheni te nderuar

Shpirti juaj I pasuruar…

Floriri Z Petra

August 24th, 2022.USA

Të drejtat e autorit rezervuar

Ndoshta një selfie e 1 person dhe teksti