A dinin sumerët e lashtë se si të udhëtonin në hapësirë ​​7000 vjet më parë?


Gjatë një udhëtimi pune në Dhi Qar në vitin 2016, ministri irakian i Transportit Kazim Finjan bëri një koment tronditës. Ai pretendon se sumerët ndërtuan portin e tyre hapësinor dhe udhëtuan në mënyrë aktive në sistemin diellor.Sumerët ishin një qytetërim i sofistikuar që jetoi në Mesopotami rreth 7000 vjet më parë, i cili përfundimisht u bë Babiloni dhe tani ndodhet në Irak dhe Siri.Piramidat sumeriane janë të barabarta me piramidat egjiptiane në elegancën arkitekturore. Janë ofruar disa shpjegime në lidhje me qëllimin e zigurateve (struktura të mëdha të krijuara në Mesopotaminë e lashtë), duke nxitur interesin e ufologëve. Askush nuk e priste që zyrtari të thoshte diçka të tillë.

Një zigurat është një strukturë gjigante e ndërtuar në Mesopotaminë e lashtë për të ngritur tempullin mbi retë. Mesopotamianët mendonin se tempujt e tyre piramidale lidhnin hendekun midis qiellit dhe tokës.

Sumerët adhuronin shumë perëndi. Ata iu lutën Anu-së (zotit të qiellit), Enki-t (hyjnisë së ujit, dijes, ligësisë, zanateve dhe krijimit), Enlilit (Zoti Wind), Inanna-s (Mbretëresha e Qiellit), Utu-s (perëndia e diellit) dhe Sin (zot dielli) (hëna-zot).

Ata shpikën, ndër të tjera, rrotën, shkrimin kuneiform, matematikën, gjeometrinë, ujitjen, sharrat dhe mjetet e tjera, sandalet, karrocat, fuzhnjët dhe birrën.Finjan beson se aeroportet e para dhe platformat e anijeve kozmike u ngritën në qytetet e lashta Eridu dhe Ur rreth 7000 vjet më parë. Fatkeqësisht, ministri duhej të shpjegonte se si sumerët morën një teknologji të tillë ose pse nuk kishte prova për ekzistencën e tyre.

Profesor Kamal Aziz Ketuly pa tre pllaka balte sumeriane që përmbanin tekst kuneiform dhe ilustrime që datojnë afërsisht në 3000 para Krishtit, ndërsa vizitonte divizionin sumerian të Muzeut Irak në Bagdad. Ai pretendon se ka zbuluar përshkrime heliocentrike të sistemit diellor në një nga pllakat.

Për më tepër, “duke filluar rreth vitit 3000 para Krishtit, Mesopotamianët përdorën një kalendar me muaj dhe vite, duke treguar se Hëna ishte studiuar në atë datë të hershme”. Në Mesopotaminë e lashtë, «pesë planetët e dukshëm, si dhe Hëna, Dielli, yjet dhe fenomenet e tjera qiellore, njiheshin dhe studioheshin». Planetët e përfshirë janë Mërkuri, Venusi, Marsi, Jupiteri dhe Saturni.

Shkencëtarët kanë dhënë mundësi të shumta për origjinën e tempujve me shumë nivele. Njëra është që ndërtesa të mbahet në gjendje të mirë për aq kohë sa të jetë e mundur, sepse ajo është ndërtuar për perënditë. Si rezultat, çdo nivel pasues u ngrit në krye të atij përpara.

Sumerët shprehën një dëshirë për mbretërinë më të lartë. Numri i platformave mund të jetë i barabartë me numrin e njerëzve të famshëm. Është e rëndësishme të kujtojmë se Mesopotamia e Poshtme ishte shterpë nga pemët dhe mineralet.

Për shkak se sumerët ishin tregtarë aktivë, është e pamundur të thuhet se nga erdhën materialet për një anije kozmike të plotë. E vërteta do të errësohet nga qefini i kohës. Nëse sumerët do të kishin pushtuar hapësirën, ata do të kishin ikur prej kohësh nga planeti.