A duhet të bëjmë më shumë për të kërkuar UFO-t në oqean?


UFO-t zakonisht vërehen në qiell, por ka pasur edhe pamje të shumta të objekteve që dalin nga poshtë valëve.

Të gjithë janë koka e UFO-ve (objekte fluturuese të paidentifikuara), por ç’të themi për USO-të (objekte të paidentifikuara të zhytura në ujë)? Ndërsa shikimet e objekteve të panjohura në qiell janë të dokumentuara mirë, misteri i objekteve të paidentifikuara që dalin nga (dhe kthehen në) oqeani mbetet relativisht i paprekur.

Disa nga pamjet e marinës amerikane të rrjedhura vitet e fundit kanë të bëjnë me objekte që u vëzhguan duke zbritur në oqean, kështu që a mund të jenë thellësitë e detit një strehë e sigurt për vizitorët e botës tjetër?

Sipas Brian Helmuth, një profesor i Shkencës Detare dhe Mjedisit, deti do të ishte një pikë e shkëlqyer e favorshme nga e cila vizitorët e huaj mund të vëzhgonin qytetërimin tonë.

“Nëse do të hetoja një planet alien si Toka, oqeani do të ishte padyshim vendi për të filluar,” tha ai.

“Jo vetëm që përfshin shumicën dërrmuese të hapësirës së gjallë dhe organizmave të gjallë në Tokë, por gjithashtu është relativisht i papopulluar nga një specie, njerëzit, që duket se synon të shkatërrojë planetin.”

“Do të ishte një vend i mrekullueshëm për të vëzhguar”.

Kjo është arsyeja pse, argumenton ai, NASA ftoi oqeanografin Paula Bontempi për të marrë pjesë në panelin që prezantoi raportin e fundit të UFO-ve të agjencisë hapësinore.

“Ajo është shumë e respektuar në fushën tonë dhe në shumë mënyra është personi ideal për këtë komitet”, tha ai.

Duke pasur parasysh madhësinë e thellë të oqeanit, megjithatë, kërkimi i provave të ndonjë gjëje jashtëtokësore nënujore do të ishte si të kërkosh një gjilpërë në një kashtë jashtëzakonisht të madhe.