A është zëmra e verbër-Fatmir Pushi


A ËSHTË ZËMRA E VERBËR

FATMIR PUSHI

A është zëmra e verbër ?….

Apo jo ?……………….

Asnjëri nuk jep përgjigje !

Se pas çdo zgjidhje ka ?………

Dashuria është mburoja kryesore.

Për ndjesi :-shi i ngrohtë në verë ,

Pas saj fshihet një gënjeshtër,

A është zëmra e verbër ?…..

Më shpeshë po !……….

Nuk she që djalli është afër.

Zemra është një “magnet special”,

Një orë gjithmonë në vuajtje ?…..

Sa ndonjëherë dhe drita e ndritshme,

Ndonjëherë dhëmbë ,e dhëmbë.

A është zëmra e verbër ?…..

Ku të gjithë lëndojnë edhe në gjumë,

Llafe , e thashetheme, e bombardime,

E të gjithë hiqen të drejtë.

Kur’ atë e përkëdhel, fluturon,këndon,

“Kursin” dhe “koston” jepja vetë,

Jepi mbështetje dhe “paqe,”

Dhe ajo si një orë e re do punoj.

Dhe më pëlqen shumë, shumë,

Që lufton me mëndjen çdo herë,

Me durim ,………..dhe pa fjalë,

Dhe udhëheq shpirtin drejt dashuris.