A është zgjidhur më në fund misteri i UFO-ve Calvine të Skocisë


A mund të ketë qenë kjo pjesë e një projekti të klasifikuar?

Ish-producenti i BBC-së, Simon Holland, beson se mund të ketë gjetur një shpjegim për fotografinë e famshme të UFO-ve të vitit 1990.Më 4 gusht 1990, dy kuzhinierë të rinj kishin ecur në Parkun Kombëtar Cairngorms pranë Perthit kur panë një objekt të çuditshëm në formë diamanti në qiell aty pranë.

Të tmerruar, burrat u fshehën pas disa shkurreve për të vëzhguar zanatin misterioz.

Pak më vonë, ata dëgjuan zhurmën e një avioni RAF që po afrohej. Aeroplani dukej se ndryshoi kurs dhe rrethoi UFO-n për një kohë përpara se të kthehej në kursin e tij origjinal.

Me dëshirën për të bërë një fotografi, njëri prej burrave drejtoi kamerën drejt qiellit dhe bëri disa foto.

Disa sekonda më vonë, objekti fluturoi lart në qiell dhe u zhduk.

Pikërisht ajo që burrat dëshmuan atë ditë ka mbetur një mister për më shumë se 20 vjet, por tani ish-producenti i BBC Simon Holland beson se ai mund të ketë gjetur përgjigjen dhe nuk janë alienët.

Në vend të kësaj, hetimi i tij ka zbuluar mundësinë që objekti mund të ketë qenë pjesë e një sistemi mbrojtjeje të klasifikuar kundër radarëve që përfshinte një avion në formë diamanti të shoqëruar nga avionë.

“MOD deklaroi më parë, asnjë Harrier “i njohur” nuk po fluturonte në Perthshire më 4 gusht 1990,” tha ai.

“Kjo rezulton të jetë një e dhënë masive se kush ishin ata.”

“Zbulova se të vetmet Harrier të tjerë britanikë ishin në pronësi private nga BAE Systems, kontraktori i mbrojtjes. Ata përdorën Harrier-et e tyre si platforma testimi të mbrojtjes me shumë rrotullime, duke testuar teknologjinë e përparuar BAE.”

“Unë gërmova më thellë dhe zbulova se Marconi Advanced Materials, me bazë brenda selisë BAE në Warton, Lancashire, me siguri po punonin në një material të avancuar të lëkurës “të fshehtë” për USAF.”