A ja vlen…?Tomi Buzi


A ja vlen..?

-Aja vlenë të jesh i drejtë ? -Më pyeti dikush,

Të jesh i mirë në këtë botë pa skrupuj, të ndyrë,

Gënjeshtra çdo ditë me krenari, barkun mbush,

Duke fshehur të vërtetën nën koren plot zgjyr !

-Përse u bë kështu kjo bot, e shplar, pa dinjitet ..

Vazhdoj të fliste miku im, plot vrerë, dhe neveri,

Trëmbesh dhe nga shoku, që ke shkuar një jet,

Duke u harlisur i ‘qeshur’ në fjalët plot dredhi !

-Përse kështu, dhelpëria të shkelë mbi dinjitet,

Fjala e drejtë, të shkoj pas erës si magji e ‘zezë’,

Të poshtërohet e vërteta, deri në tjetër jet,

Mbytur nga gënjeshtra, që të thumbonë si grerz!

Po priste miku im, i heshtur, përgjigje nga unë !

-Jetojmë në të njëjtin llum,- i thash, në një planet,

Dhe djalli shkon atje, ku ‘thellësi’ ka më shumë.

Duke zaptuar shpirtra injorantësh, pa dinjitet !

Buzëqesha hidhur, duke u çapitur nëpër kalldrëm,

Pas meje vinte një fëmij me të qeshurën e harlisur,

Ktheva kokën ngadal, duke i pëshpëritur një këng..,

Për filizat e njom, që botën e mir presin për tu ritur !

-Ja vlen të jesh i drejt, -i thash mikut ngadal,

Se këtë bot të ndyrë, se kan prishur humanoidët,

Ndoshta do duhet të ‘mbjellim’ më shum mirësi që fal,

Për të vrar lakmin e djajve, që enden si asteroidët !