A ka kocka gjigantësh në tumat e Amerikës së Veriut? 


A ka kocka gjigantësh në tumat e Amerikës së Veriut? Stonemason gjeti dëshmi të saj.

Viki Verma

Teoria e ekzistencës së gjigantëve që enden në Tokë mijëra vjet më parë është një temë shumë e diskutuar midis teoricienëve të lashtë astronautësh. Ka legjenda të gjigantëve në shumë kultura të lashta në mbarë botën, por me kalimin e kohës, ato janë kthyer në një mit. Në shekullin e kaluar, u shfaqën shumë objekte dhe prova të eshtrave anormalisht të mëdha që ndezën teoritë që thonë se qeniet gjigante kanë jetuar mes njerëzve mijëra vjet më parë.

Në vitet 1800, ishte e njohur në Shtetet e Bashkuara se kishte tuma varrimi në vende të shumta që përmbanin eshtra të njerëzve gjigantë, dhe madje edhe Abraham Lincoln e përmendi këtë një herë në një fjalim të mbajtur në Ujëvarat e Niagarës në 1848.

“Kur Kolombi e kërkoi për herë të parë këtë kontinent – ​​kur Krishti vuajti në kryq – kur Moisiu e udhëhoqi Izraelin përmes Detit të Kuq – jo, edhe kur Adami doli për herë të parë nga dora e Krijuesit të tij – atëherë si tani, Niagara po gjëmonte këtu. Sytë e atij lloji gjigandësh të zhdukur, kockat e të cilëve mbushin tumat e Amerikës, kanë vështruar Niagarën, ashtu si tanët tani.” A i referohej Linkoln, njerëzve gjigantë apo kafshëve të zhdukura, pra dinosaurëve?

A bredhin njerëzit gjigantë në Amerikën e Lashtë në të kaluarën? A kishin amerikanët vendas një klasë mbretërore sundimtarësh gjigantë të varrosur në tuma masive varrimi? Ka shumë përkthime dhe shpjegime moderne për tregimet e shkruara në tekstin biblik. Midis tyre ka tregime të gjigantëve që jetonin mes njerëzve me përmasa “normale”.“Në ato ditë kishte gjigantë në tokë dhe gjithashtu pas kësaj, kur bijtë e Perëndisë erdhën te bijat e njerëzve dhe ato lindën [fëmijë] për to, të njëjtët [u bënë] burra të fuqishëm që [ishin] në kohët e lashta, njerëz me famë.” — Versioni i Mbretit Xhejms i Zanafilles .Në të gjithë Shtetet e Bashkuara, ka tuma varrimi, ose të paktën mbetjet e tyre, disa me përmasa aq të gjera sa Piramida e Madhe e Gizës. Tumat e Cahokia dhe Monk në Illinois dhe Missouri janë dy që mendohet se janë ndërtuar përpara ardhjes së Kolombit. Tuma e Cahokia është 100 metra e lartë me një bazë prej 14 hektarësh, pothuajse një hektar i tërë më i madh se piramida në Giza. Monk’s Mound është po aq i gjatë me një bazë 1000 këmbë të gjerë. Por ajo që i bën edhe më intriguese këto tuma dhe të tjera të llojit të tyre, është ajo që është gjetur e varrosur brenda tyre.

About Post Author