A L D A M E R I N I-DËSHIRË DASHURIE


A L D A M E R I N I

DËSHIRË DASHURIE

( Desiderio d’ amore)

Dëshironte ajo një buzëqeshje

një muzikë të heshtur ,

një breg deti,

që të notojë dashurinë e saj

të papërsëritshme ;

κëmbët e saj të zbathura ,

të lënduara dhe flokët e shkujdesur,

Ajo s’ kishte parasysh se kujtimi

është një patkua

i ngulur mbi derë.

Asgjë nuk donte nga

përsosmëria e së kaluarës, nga shkretimi i netëve vetmitare, nuk dinte se dëshira më e madhe

është në mendje ku shfaqen

gjëra të paimagjinueshme

dhe fluturon një ide drejt

enciklopedisë së Parajsës.

Shqipëroi nga italishtja: Lefter Shomo K /56a.m.α.

Shiko statistikat

Mbulimi i postimit: 98

Ndaj