A mund të jenë alienët duke përdorur vrimat e zeza si kompjuterë kuantikë?


Astronomët që kërkojnë “teknosignature” aliene larg në hapësirë ​​kanë sugjeruar se vrimat e zeza mund të jenë çelësi.Pyetja nëse jemi vetëm në univers mbetet një nga enigmat më të mëdha filozofike të kohës sonë. Ndërsa duket thuajse e paimagjinueshme që qytetërimi ynë të jetë i vetëm në kozmos, ende mbetet fakti se ne ende nuk kemi parë ndonjë provë për të kundërtën.

Paradoksi Fermi, i cili nxjerr në pah kontradiktën midis ekzistencës së mundshme të qytetërimeve jashtëtokësore dhe faktit që ne ende nuk kemi hasur kurrë të tillë, duket se sugjeron se ose nuk ka alienë atje, ose ata janë aq të rrallë sa nuk ka gjasa që ne të hasin në ta.

Por, çka nëse e vërteta e thjeshtë është se ne kemi kërkuar në vendin e gabuar ose për gjënë e gabuar?

Kërkimi modern për provat e jetës inteligjente aliene është fokusuar shpesh në ‘teknofirma’ aliene, të cilat në thelb janë shenja të teknologjisë aliene – të tilla si stacionet e mëdha hapësinore ose sferat Dyson – të zbulueshme duke përdorur teleskopët nga Toka.

Tani një studim i ri nga studiues nga Gjermania ka paraqitur idenë se alienët e avancuar mund të përdorin vrimat e zeza si kompjuterë të mëdhenj kuantikë, duke shpjeguar kështu pse ne ende nuk kemi parë ndonjë dëshmi të platformave të tjera të mëdha teknologjike në hapësirë.

Llogaritja kuantike ka të ngjarë të bëhet gjithnjë e më e përhapur gjatë viteve të ardhshme, që do të thotë se është sigurisht e arsyeshme që një qytetërim i avancuar i huaj mund të përdorë një teknologji të ngjashme.

“Pavarësisht se sa i avancuar është një qytetërim ose sa i ndryshëm është përbërja dhe kimia e tyre e grimcave nga e jona, ne jemi të bashkuar nga ligjet e fizikës kuantike dhe gravitetit,” shkruajnë studiuesit.

“Këto ligje na tregojnë se ruajtësit më efikas të informacionit kuantik janë vrimat e zeza.”

“Megjithëse studimet tona të fundit tregojnë se teorikisht, mund të ekzistojnë pajisje të krijuara nga ndërveprime jo gravitacionale që ngopin gjithashtu kapacitetin e ruajtjes së informacionit (të ashtuquajturat “saturone”), vrimat e zeza janë kampionët e qartë.”

Megjithatë, gjetja e fakteve të përdorimit të vrimave të zeza në këtë mënyrë, mund të jetë sfiduese.