A mund të jetë viti 2022 një pikë kthese për UFO-t?


Redaktori i rubrikës:’UFO”

1.
Çfarë do të zbulohet gjatë 12 muajve të ardhshëm? 

Me hetimin dhe zbulimin e UFO-ve që do të jenë në qendër të vëmendjes në muajt e ardhshëm, 2022 mund të jetë një vit interesant.Për dekada, tema e UFO-ve është “varrosur në fshehtësi”, por gjatë 12 muajve të fundit ne kemi parë një ndryshim të madh në qëndrimet ndaj fenomenit dhe një hapje më të madhe nga qeveria amerikane, veçanërisht në lidhje me raportet e Marinës amerikane për objekte të paidentifikuara dhe përpjekjet për hetimin e tyre.
2.
Pentagoni njoftoi së fundmi themelimin e një zyre të re të UFO-ve të njohur si Grupi i Sinkronizimit të Identifikimit dhe Menaxhimit të Objekteve Ajrore (AOIMSG), i cili do të shërbejë si pasardhës i Task Forcës së Paidentifikuar të Fenomene Ajrore të Marinës së SHBA.
Është zbatuar gjithashtu legjislacion i ri që është krijuar për të mundësuar transparencë të plotë të hetimeve të UFO-ve dhe për t’i bërë të dhënat përkatëse të aksesueshme për të gjithë.
Kjo nuk është e gjitha, pasi teknologjia moderne ka gjithashtu potencialin për të ofruar mënyra gjithnjë e më efektive për të zbuluar dhe gjurmuar objekte të tilla. “Përpjekja për të zbuluar, gjurmuar dhe matur fenomenin e UFO-ve në terren, në kohë reale, së fundmi ka hyrë në një fazë të re,” tha studiuesi i UFO-ve Mark Rodeghier për Space.com .
“Teknologjia është përmirësuar, mjetet softuerike janë përmirësuar dhe interesi aktual për UFO-t ka tërhequr profesionistë të rinj dhe të kualifikuar.”
“Ndërsa nuk mund të parashikohet se sa shpejt do të fitojmë njohuri të reja, themelore rreth UFO-ve, unë besoj se këto përpjekje kanë shumë të ngjarë të kenë sukses dhe të vendosin kërkimin e UFO-ve në një themel të ri të të dhënave të besueshme fizike”.
“Dhe si pasojë, do të kemi edhe më shumë prova – sikur të ishte e nevojshme – që fenomeni i UFO-ve është real dhe mund të studiohet shkencërisht”.
Duke pasur parasysh të gjitha gjërat,

Burimi: Space.com

About Post Author