A mund të përpiqen vizitorët jashtëtokësorë të kontaktojnë një inteligjencë artificiale?


Me kë do të përpiqej të kontaktonte fillimisht EE? 

Një dokumentar i ri kërkon të ngrejë disa pyetje të reja intriguese mbi temën e vizitës së alienëve.Skenari thelbësor i ‘kontaktit të parë’ i takimit të alienëve me Presidentin e Shteteve të Bashkuara në lëndinën e Shtëpisë së Bardhë është eksploruar shumë herë gjatë viteve, por çka nëse – në vend të kontaktit me njerëzit – alienët inteligjentë vendosin të anashkalojnë plotësisht qytetërimin tonë?

Në një dokumentar të ri të titulluar Zoti kundër të huajve , regjisori dhe muzikanti Mark Christopher Lee shtron një pyetje intriguese – po sikur alienët të përpiqeshin të lidhnin kontakt me një inteligjencë artificiale?

Kjo mund të ishte veçanërisht e mundur nëse vetë alienët do të ishin AI të avancuar.

Është vetëm një nga shumë mendimet e paraqitura në film, i cili gjithashtu eksploron se si fetë e ndryshme në mbarë botën mund t’i përgjigjen provave përfundimtare të jetës inteligjente aliene.

“Unë mendoj se mund të shkojë në çdo mënyrë,” tha Lee.

God Versus Aliens premierë në AYOZAT në MB më 10 gusht do të jetë gjithashtu i disponueshëm për t’u transmetuar në Amazon Prime shumë shpejt.