A mundet moti i keq dhe vendimet e këqija të shpjegojnë Trekëndëshin e Bermudës?


Pse duket se kaq shumë anije dhe avionë po zhduken? 

Dr Karl Kruszelnicki pohon se përgjigja e misterit qëndron në pak më shumë se moti i keq dhe gabimi bazë njerëzor.Ka pak mistere aq të qëndrueshme sa Trekëndëshi i Bermudës – një hapësirë ​​oqeani në Atlantikun e Veriut që përfshin zonën midis Floridës, Bermudës dhe Porto Rikos.

Me kalimin e viteve, rajoni është bërë sinonim i zhdukjeve të pashpjegueshme të anijeve dhe avionëve – shpesh pa u gjetur ndonjëherë asnjë gjurmë e tyre apo ekuipazhit të tyre.

Megjithatë, kohët e fundit, shkencëtari australian Dr Karl Kruszelnicki ka paraqitur atë që është ndoshta më e thjeshta nga të gjitha shpjegimet për misterin, duke sugjeruar se zhdukjet mund t’i atribuohen të gjitha, jo një fenomeni anormal, por një kombinimi i motit të keq dhe i vjetër i mirë. gabim i krijuar njerëzor.

“Sipas Lloyds të Londrës dhe rojes bregdetare amerikane, numri i avionëve që zhduken në Trekëndëshin e Bermudës është i njëjtë si kudo në botë në përqindje”, tha ai.

“Është afër ekuatorit, afër një pjese të pasur të botës, Amerikës, prandaj keni shumë trafik”.

-Është sigurisht e vërtetë që të paktën disa nga zhdukjet mund t’i atribuohen gabimit njerëzor.

Misteri i parë i madh i Trekëndëshit të Bermudës ishte ai i Fluturimit 19 – një mision trajnimi rutinë i përbërë nga pesë aeroplanë që u larguan nga Fort Lauderdale në Florida më 5 dhjetor 1945. Të pesë avionët u zhdukën

plotësisht dhe nuk u gjet asnjë shenjë e ndonjë rrënojaje. .

Për t’i bërë gjërat edhe më keq, një hidroavion PBM-Mariner, i cili ishte dërguar në një mision kërkim-shpëtim për të lokalizuar pesë avionët e tjerë, u zhduk gjithashtu së bashku me ekuipazhin e tij prej 13 personash.

Por jo gjithçka ishte ashtu siç dukej, pasi në vitet e mëvonshme u shfaq e vërteta e asaj që ndodhi gjatë këtyre incidenteve. Siç doli, Fluturimi 19 ishte humbur për shkak të një gabimi lundrimi dhe përfundoi aq larg në det saqë avionëve u mbaroi karburanti para se të arrinin në tokë.

Hidroavioni PBM-Mariner që shkoi për t’i kërkuar ata mendohej se kishte shpërthyer në ajër.