A u përplas një UFO në Carbondale?


A u përplas një UFO në pellg atë natë? 

Një incident i çuditshëm që përfshin një pellg me baltë të ndezur do të vazhdonte të ndezte një mister që do të zgjaste për më shumë se katër dekada.Çudia filloi një mbrëmje të së shtunës në nëntor 1974, kur tre adoleshentë pohuan se kishin parë një “top të kuq e rrotullues” që binte nga qielli mbi malin Salem dhe u përplas në një pellg me baltë pranë një miniere lokale.

Oficerët e policisë që ishin ngarkuar të hetonin vendin e ngjarjes zbuluan me habinë e tyre se pellgu kishte filluar të lëshonte një shkëlqim të çuditshëm që do të vazhdonte për gati nëntë orë.

Ndërsa fjalët u përhapën rreth vendit misterioz të përplasjes, njerëzit filluan të vinin në turma të tyre dhe i ashtuquajturi ‘Incidenti i UFO-ve në Carbondale’ shpejt u bë tituj në mbarë vendin.

Por a ishte vërtet diçka e botës tjetër përgjegjëse për ta bërë pellgun të shkëlqejë atë natë?

Pavarësisht enigmës që ende i rrethon këto ngjarje, ka prova që sugjerojnë se një nga djemtë mund të ketë mashtruar të gjithë duke hedhur një fanar në ujë.

Disa ditë pas aksidentit të supozuar, një zhytës zbuloi një fanar të vjetër hekurudhor në ujë dhe një nga adoleshentët dyshohet se vazhdoi të pretendonte se e kishte hedhur atje për të trembur motrën e tij.

Pothuajse 50 vjet më vonë, megjithatë, legjenda është ende shumë e gjallë falë teoricienëve të konspiracionit të cilët besojnë se një UFO me të vërtetë ishte përplasur në pellg dhe se adoleshenti ishte detyruar të merrte përgjegjësinë për të si pjesë e një fshehjeje.

Pra, a mund të ishte shkaktuar vërtet një incident i tillë i profilit të lartë nga asgjë më shumë se një djalë i ri që hodhi një fanar në një pellg apo kishte shumë më tepër se kaq?

Fatkeqësisht, ne kurrë nuk mund ta dimë me siguri.