Abas Goxhaj:Paraja shokë paraja….!


Abas Goxhaj

Paraja shokë paraja….!

Paraja ,shokë paraja

Kjo paraja e pabes,

Për para bëhet hataja

Dhe të ngjall e dhe të vdes .

Po pate para më shumë

E hodhe lumin matanë,

Si shushunja e ka barkun

Komandon të gjithë dynjanë.

Nuk ka mëmë,nuk ka babe,

As motët e as vëlla,

Shpirti zvogëlohet shumë

Dhe në gjume flet për para.

Paraja të fut në thes,

Të bën të flasësh serbes,

E bën burrin të pabes

Për para nderin e shes .

Gjumin t’a bën me siklet

Në gjumë me vehte flet,

O të vras ,e o më vret,

Po më preke në kulet.

Për para nuk gjen karar

Nxjer fëmijën në pazar,

Paraja të vë ne zigj,

E xhvesh gruan lakuriq.

Dhe Atdheu e Mëmëdheu

Pazar bëhen për para,

Sa më shumë rritet kuleta

Shpirti bëhet fukara.

Paraja të bën të marrë

Të bën të hiqesh dhe zvarrë

Të ngre lar e gjer tek hëna

Pa para s’të vete kënga.

Me para ,ke miq e shokë,

Dhe e bën natënë ditë

Te bën të këndosh bilbil,

Të duan dhe perënditë!

Paraja të bën rrezil,

Gjakun t’a thethin prej zemre,

Paraja të bën katil

Të vrasësh dhe veten tëndë!

Pa para,nuk del nga shpia,

Pa para,s’të do femija,

Pa para ,je një hiç fare

Pa para ,ke njëmijë halle !

About Post Author