Abc nè çdo cep tè kombit!!Miranda Troci Derti


( 20 Nëntor na prit Manastir)

Gjuha Shqipe e kombit udhëto pa u ndalë..

Nè çdo cep të atdheut tè mbledhur gjithë bashkë..

Nè shkronja të rilindasve lënë amanet..

Tua përçojmè brezave kombit në çdo cep…

Nè rregjime të kohës kurrë e papèrgjunjur..

Asnji shki e i huaj gjuhën s.munden me na humbur…

Shqiptari gjuhë e flamur i mban thellë në zemèr .

ABC THËRRET ÈSHTË MA I PARI EMËR..

Ne ecim përpara ziliqarēt le tē flasin..

Puna jonë e pastēr helm iua ka zanë sytē..

Me forcat tona grusht bashkuar buçasim..

Abc jemi të parët një gjuhë ska tē dytē..

As lufta as koha shkronjat nuk i ndali..

Udhètuan mes plumbash kudo ashtë vatani..

Shkëmbejsh të thepisur rilindasit dhanè dhe jetën..

Vetëm fjalèt e shkronjat shqipe tè shkruhen në letër..

Ndaj ne ecim para ju themi ziliqarë..

Nji komb e nji gjuhè ka trualli shqiptar.

ABC kombëtare kurrë hapin se ndalē..

Gjuha ka nji emër dhe jemi të parēt….

Shkroi ..

Miranda Troci Derti..

ABC POETIKE SHKUP..