Adem Nuhaj-Të shihja,kur flije


Adem Nuhaj

  · 

…… Të shihja , kur flije ……

Në dritaren tënde

Pikë e shiut pikonte

Ti , flije si qëngje

Gusha të zbardhonte.

Te streha , unë erdha

Të mbrohem nga shiu

Them , të hyj nga dera

S’di ç’të bëj i ziu.

Floku yt i dredhur

Hedhur mbi surrat

Dhe gjoksi i hedhur

Kish rënë mbi krevat.

Erdha , si firari

Te shtëpia jote

Digjesha nga zjarri

Zemra më gufonte.

Të shihja , kur flije

Mbuluar pa mbuluar

Ashtu , si në hije

Gjoksi ish zbuluar.

Shiu me të rrudhur

Vazhdonte të binte

Syri yt i bukur

Vazhdonte të flinte.

Mbeta , si firari

Unë , vërdall shtëpisë

S’di ç’të bëj i vrari

Ç’t’i bëj dashurisë.

Ashtu , si pranvera

U çel dashuria

Po , nuk m’u hap dera

Do hyj nga çatia.

Me buzët e mia

Të puthë ata sy

Të më mar stuhia

Po , s’të zgjova ty.

Ty , të zgjoi ëndërra

Dhe ma hape derën

Unë , kur erdha brënda

Aty pashë pranverën.

………… Adem Nuhaj ………..

About Post Author