Adem Nuhaj:Më vjen keq…


Më vjen keq ………….

Më vjen keq për këto vënde

Për këto vëndet e mia

Natë e ditë e shkoj ndër mëndje

Si , po ikën njerëzia ?!!!

Po ikin , po i lënë shkretë

Këto troje të bekuara

Është një zë , që u thërretë

Janë nënat e moshuara.

Më vjen keq , kur e shikoj

Vëndin tim të shkatërruar

Duke ndënjur i mendoj

Ku është puna e ndërtuar?

Plot uzina , kombinate

U ndërtuanë me mund e djersë

Djersë e asaj popullate

Ìshin jetë dhe ishin shpresë.

Më vjen keq për ato ara

Që , s’mbarohej bereqeti

Kur , hidhej dhe mbinte fara

Valëzonte , si dallgë deti.

Më vjen keq , më pikon loti

Për kodrinat plot brezare

Se , janë bërë , si kot së koti

Dikur ullinjë , portokalle.

Përlotem për vëndin tim

Ku , u linda dhe u rrita

Të gjithë shkuar në emigrim

Po humbet edhe tradita.

Kjo më dhëmbë më shumë , më tret

Se , po zhduket dhe zakoni

Ndaj nëna lë amanet

Traditën mos e harroni!

Nga kultura , gjuhë e nënës

Nga traditat dhe zakoni

Dhe nga këndimi i këngës

Dallohet , kombi nga kombi.