Adem Nuhaj:Moj shelegia pilurjote …


Moj shelegia pilurjote ………

Moj shelegia pilurjote

Tëndë për mua bashka jote

Kur fle te dera e vathës

mbron nga vesa e natës.

Ai syri yt me pika

Kur më sheh të lëshon xixa

Kur , unë ngjitem lartë në brigje

Ti , më vjen , si një okiçe.

Moj shelegia flokë gjatë

Te lisat veron në vapë

Te lisat lartë në korie

Për ty culës unë i bie.

Kur shkon për të mbledhur shkarpa

Vij me ty , mos të zër nata

Të mbaj flokun tënd mbi supe

Mos të plekset nëpër shkurre.

Moj shelegia pilurjote

Lezeti asaj kullote

Dhe kur shkon për ujë në krua

Dallon nga shoqet e tua.

Kur kam gjumë në ato vënde

Do të fle në bashkën tënde

Trendelinë aroma jote

Moj shelegia pilurjote.

About Post Author