Adriana Kongjini Bala:”Dita e të dashuruarëve”


“Dita e të dashuruarëve”

Dashuri …ah kjo fjalë me shumë kuptime,
Dashuri kam në zemrën time,
Mos e lëndoni se “bëhet thërime”,
Kur me drejëtësi” lundron” në shtegëtime.

Kur si zogjtë me krahë fluturojnë,
Me një të parë kur dy zemra dashurojnë,
Kur në trup ethe të rëndojnë,
Aty ku qesh… sytë nga dashuria lotojnë.

Dashuri në gjak që rjedh në deje,
Aty kur gjysma tjetër ka nevojë prej teje,
Atëherë mos prit kur… nga kush të marësh leje.
Vetëm dashuri do kesh prej meje.

Gëzuar Shën Valentinin,
Gëzuar anembanë njerëzia,
Gëzuar uroj për të gjithë breza,
Gëzuar me zemër… nuk paguhet dashuria.

Dashuri dhe vetëm dashuri,
Nuk ka vlerë sado të kesh pasuri,
Një buzëqeshje “s ‘blihet” me flori,
Një përqafim baraz me “zinxhir hekuri” ka fuqi.

Autore
Adriana Kongjini Bala