Adriana Kongjini Bala:”Vasilikë moj bukuroshe”


“Vasilikë moj bukuroshe”

Vasilikë moj bukuroshe,

Kur del ty ,fshihet dhe hena,

Me doje po nuk me thoshje,

Shikoje nga zhami brenda.

Une ta beja me dore,

Eja moj zbrit poshte ne shkalle,

Edhe ty vije me fore,

Te puthja buze edhe balle.

Dashuri qe sme ze gjumi,

Zemra me fluturon si zog,

Me frike roj te mos me humbi,

I lutem zotit te rojme tok.

Vasillo moj Vasilike,

Floket e tua ngjyre floriri,

Me mbetet fjala ne gryke,

Per syte e zes por si ulliri.

Buzet e kuqe si shege,

Ethe me sjellin te mjerit,

Do te hypij dege me dege,

Qe ti puth ,dhe te” prek” qiellin.

Ne krahet e mia perhere ,

Te te kem moj bukuri,

Nuk pyes as Babe as Nene,

Do te mar ,te te kem ne gji,

Do te hapim shtepi te re ,

Bashke do rojme si ne peralla,

Do lindin yje nga ne,

Do na uroje e gjithe mehalla.

Eja prane Vasilike,

Eja se te dua shume,

Me ngelet fjala ne gryke,

Per jete te dua une.