Aferdita Hadaj-“Amvisat duar arta”


Aferdita Hadaj-“Amvisat duar arta”

Sa punë…….ka ky,
viti i ri, për amvisat
në shtëpi.Duar artat,
punëtore,të pastrat si qumështore.

Synim i parë është
bakllavaja,,,e tollur,
me 100 petë,holluar
si kartë cigari,ashtu
si ato din vetë.

Synim…..i dytë
pastermaja, kush
bën gjakë, në shtëpi.
Kullandrisin duar artat,
pjesët për vitin
vitin ri.

Dhe pastaj pastërtia, shkundin shtëpinë, me themel.

Jo se nuk i kanë të pastra, po keshtu tradit ka ngel.

Dhe për ndërrimin
viteve, gjith ditën,
ato gatuajnë. familjarët,
mezi presin, dorën e saj ,
të shijojnë.

Dhe kur punët i kanë stisur, për vete dhe pak kujdes……

para pasqyrës sheshohen,
të zbukurohen për festë.

Sa me fat ndihen,
familjet,,,kur në gji,
kanë një thesar,
Se janë nënat duar
arta, që festën,
e presin mbarë.

Pastaj festojnë,dhe
gëzojnë,,,trapezat
sa kanë lezet.
Urojne miqtë…edhe
shokët…gëzuar, dhe
për shum…vjetë !!

About Post Author