Afërdita Hadaj-“Botë e frikëshme”


“Botë e frikëshme”

Pse,u çmënde kjo botë,çdo gje ndodh rëndomë,

po luan nga themelet,nuk e dimë ku shkojmë ???

Pse, kuçedrë e keqe,
u përhapë kudo, gllabërojë shume jetë……….dhe po gllaberon ???

Pse,pas pandemise shumë……..gjera ndryshuan,humbi
dashurija,,,,kur na izoluan???

Pse, respekti humbi
midis, njeri tjetrit,
a’thua, po afrohet
dita e qametit???

Pse,luftrat e tmerrshme,gjakun derdhin lumë,

nga bosat,e frikshem që botën sundojn???

Pse, lulëzon droga,
dhe prostitucjoni,ku është drejtësija, pse
nuk i ndaloni???

Pse, ngrohja globale,
po shkatërronë planetin,
nga grykësija, juaj
i dërgoni, helmin???

Biznese, pa fundë
ju, keni ndërtuar,
botë kapitaliste,
botë e djallëzuar.

Kudo,sundon mafja,
bosat mes të forteve
jeta kudo ferre për drejtësinë,,,,e kesaj
bote.

Kjo botë fantazëm,
me hijena,dhe vampirë,
nuk ka me te ardhme, për njerëzit e mirë.

Ti o “zoti” ynë,
që thellë në qiell rri.
Ktheje kokën pas,
ta shpëtoshe
këtë njerëzi….🙏!!

Afërdita Hadaj

About Post Author