Aferdita Hadaj-“Porositë e Nënës”


“Porositë e Nënës”

Kush mbi shtat
ti derdhi ngjyrat
e ylberit,moj flutur
e bukur, yll i rënë
prej qellit.

Mi pikturoj nëna
me qumshtin e gjirit,
më rriti lastare
gonxhe trëndafilit.

Rrugës duke rritur,,më mësoj shum gjëra.
Si ngjyra ylberi, porosit
me vlera.

Un me këto ngjyra,
shpirtin tim e vesha.
Dhe kurrë nuk i
xhvesha, porosit,
si”Perrla”

Qumështin magjikë,
që më dhe ti mua,
ma bëj hallall nënë, je thesar, për mua.

“Mbreteresha” ime,
porosit me vlerë,
në ktë zemrën time,
e kan bërë folenë.

“Kulturë…Edukatë”
mi dhe me bollëkë,
ndaj ndihu krenare,
për fëmijën tëndë.

Porosit e tua nënë,
janë porosi xhani,
Në zemër i mbaj,
të pastra, si kristali.

Ti je dritë e syrit,
o mjalti në hoje,
marçë, nga jeta ime,
moj “nëna”hyjnore.

💐❤️💐❤️💐❤️💐

A.Hadaj. 2/12/2022/ 

About Post Author