Afërdita Hadaj-Trëndafili


TRËNDAFILI*

Të gjitha lulet e
natyrës,,,,janë
erëmira,,,sa më s’ka.Por më shumë adhuroj trëndafilin, se kuptimin e jetës ai mban.

Trëndafilin më të bukur, do ta krahasoj me rinine.
Vitet më të bukura të jetës…mbi vargje e derdhin nostalgjinë.

Në ç’do petal të trëndafilit, zemra dëgjon rrahjet e saj. Kujtimet, zë e i qemton, dhe bredh kaltërsive si një pulëbardhë.

I kërkon vitet mes yjeve të qiellit, natën kur hëna,vezullon. Por më kotë lodhet dhe cfilitet,se ato vite,nuk ekzistojnë.

Edim s’e trëndafili
ka edhe gjëmba,
Se jeta nuk është
është gjithmonë vaj.
Kjo jetë është evolucion,,,,,,edhe qeshim, edhe qajmë.

Tre etapa të bukura,
ka kjo jetë.Fëmijëri
rini…dhe pleqëri.
Le t’a jetojmë, atë të lumtur.
si trëndafili dhe lulet plotë stoli.

About Post Author