Afërdita Hadaj:Flutura e natës


Një flutur e bukur,

Çdo natë më viziton.

Mbrëmjeve të gjata,

mbi kokë, shpesh

më qëndron.

Thonë se shpirtëra

janë, këto flutura

në shtpi…….!!!

Vijnë na vizitojnë,

dhe ikin përsëri.

Mbi kokë ndonjëher,

më ulet më qëndron.

Janë shpirtra,

të bekuar, që vijnë

na vizitojnë.

E di,se nga kjo jetë,

shumë më janë

larguar, një nga

një…këta ëngjëj,

vinë për të na vizituar.

Ulem e cfilitur,

me të nis djalogoj.

Të lutem,

më trego, tek unë kush te dërgojë ???

Vazhdoj e pyes,

me dhimbje,

mos je babi imë?

Ajo mbi kokë

më rri,më shehë

me përmallim.

Mos do dritë

o ëngjëll, atje

ku po pushonë??

Apo amanetet,

vjen dhe më tregon.

Se si the dotë gjallë,

në kohën e shpirtit.

Se vdekja e’mallkuar,

Të mori dhe spriti.

Amanetin tëndë

dheu nuk e tretë, qofsh,mallkuar,

vdekje që vret,

edhe pret.

Ti flutur e natës,

sa herë më viziton.

Shpirtin ma cfilit e

zemrën ma lëndon.

Flutura e natës,

kur vjen ju viziton. Mos e vrisni kurrë, se është shpirt

që ju kërkon.

Ju o njerëzit tanë,

të larguar,

nga kjo jetë.

Në krahët e Zotit,

u preheshi të qetë.