Aferdita Hadaj:Mjalti mjaltit


(Mjalti mjaltit)

Nipat edhe mbesat,

janë dashuri.

Lumë gjyshja dhe gjyshi,

i kanë pasuri.

Janë mbrekullija,

janë mjalti i mjaltit,

Se kotë,,,nuk i thonë

Evlati evlatit.

Aqë shumë i duam,

me ledha i mbajmë.

Kaq shumë skemi dashur,

as fëmijët tanë.

Aroma….e tyre,

oksigjen i frymës.

Erë e borzilokut,

erë e trendelinës.

Kur nga larg,na

vijnë,në avlli bërtasin.

O nëna,o gjyshi.

Lotët na rrëshqasin.

Cicërimë e tyre,

tinguj…….violine.

Kur zënë e lodrojnë,

me ëndërrat e tyre.

Dhe kur faje bëjnë,

fajin vet e marim.

E qortojmë,nusen,

qortojmë,dhe djalin.

Ju pres me dallandyshet,

Të më vini ktë behar.

Ju o zemrat e nënës,

kosherja me mjaltë.

Me ta, mbretërofshim.

paçim zemrën plotë.

Nipa edhe mbesa,

na i falçë o zotë.