Afërdita Hadaj:”Trëndafil Përmeti”


“Trëndafil Përmeti”

Trëndafil Përmeti
që çel në agime.
Nur i bukurisë.
simbol dashurije.

Vajzat e Përmetit
bukuri e rrallë.
Ngrihen që më natë.
erën për t’ju marë.

Në mes trëndafilave,
mbin dhe borzilok.
Bukuri e rrallë,
harmoni e plotë.

Kur pranvera vjenë,
dhe njerëzit gëlojnë.
Erë e trëndafilave, kudo kundërmon.

Aty mes barçeve,
plot me trëndafila.
Bëjnë dasmat e tyre,
Vajzat me bandillat.

Sazet e Përmetit,
seç i shoqërojnë.
Kabat e Laverit,
zemrën ua shërojnë.

Likeri i trëndafilit,
nga nënat duar arta.
Me likot…famoze,
qerasin në dasma.

Për Përmetin tonë,
pak vargje i shkrova.
muzën për të shkruajtur,
nga bukurit e tua mora.

About Post Author