Agim Haxhiraj:Shqiptarët nga veriu në jug.


Fragment nga poema :”Perse mendohen keto male?” Viti 1962-1964 te Ismail Kadarese.”Keshtu ke ecur gjithmone Shqiperi ,Me kembet e gjata,/Me nje pushke te gjate,/Ecje dhe s’dije ku veje ti,/Drejt nje mengjesi plot re’ dhe mjegull,/Te hirte e te turbullt,/si e linte nata….!? “SHQIPTARET NGA VERIU NE JUG.”Akuarele ne leter Fabriano (25×40) cm.2021

16Arti Jete, Blerim Shabani dhe 14 të tjerë

About Post Author