Ah, këta djemtë e jugut:nga Florentina Skendaj


Ah, këta Djemtë e Jugut

Ah, këta Djemtë e Jugut,

që më rrethuan me aq shumë nektar…

Sa ditë e vite shkuan dhe shkojnë

e s’dita ,

as di kè ,tè marr…!

~

Këto vendet e vogla

Këto vendet e vogla,

ruajnë, ruajnë si molusqet margaritarët

nè thellësitë ,

vajzat,

idhnake dhe dritës, syri po ja pa

dhe i vdes nè vyrtyt.

Atëherë vesi t’i jep kënaqësitë?!

~

Ti eja

Ti eja tek unë,

ngrohtë do gjesh

dhe se mars, sërish acar.

Gjoksin ta shtroj dyshek ta kesh

dhe krahët për jorgan !

~

Firomè burrërie

Buza jote s’èshtè buzë fëmije,

qè puthje lehtë mè hedh,

buza jote firomè burrërie

e neps fëmije ndjell!