Ah,more bir..!Ardian Muça


Ah,more bir..!

Kemi mbetur biro,dy kërma,dy pleq.

Vetmia e trishtimi na griu të gjallë.

Kërkëllijnë kockat,ashti dhëmb për dreq.

Erozioni i ikjes,na e gërreu shpirtin si zallë.

*

Ç’është kjo jetë mizore,more bir,,?!

Dielli shikon si lugat e po na rri larg

Zoti nuk po na do,djalli bën sehirë.

Se prish terezin heshtja,hija rri n’prag.

*

Trupin qê tërheq graviteti,e griu skorbuti.

Vuajmë si marinarët,që s’gjejnë antidotin.

S’i t’pasurin,si fukaranë,njëlloj i pret tabuti.

Në mos sot-nesër,do salutohesh me zotin.

*

Në këtë planet jetojmē,s’bëjmë dot ndryshe.

Dhe s’di biro kush na mallkoj vallë..?!

Te folet e braktisura,s’ka m’ë dallëndyshe.

S’po pyet pjella jonë,bir në jemi gjallë?!

*

Te ne po i kullosin orët,trishtimi e vetmia.

S’ka më aheng,këng’ e valle,jetë sipas qefit.

Kush iku buzëplasur,degdisur nga trojet e tija?!

Është sot n’ë purgator ,duke i rënë defit!..

Copyright Ardian Muça!