Ajo më prezantohet-Ligor Stafa


AJO MË PREZANTOHET

Ajo më prezantohet

si M-m-m…

vështron sikur në mesnatë

do të dërgojë në trurin tim

një ëndërr me pesëdhjetë nereida

me pesëdhjetë nereida

që zhveshin ca kostume akualanguistësh

dhe nxjerrin hera-herës mbi valë

gjinjtë e stolisur me tatuazhe

sa për të inatosur plakun Poseidon

sa për të hapur portën e mëkatit

tek unë

Ajo përtyp me nofullat e saj një këngë

për pjerrësinë e parehatshme të pseve

dhe sytë e mi të kaltër

përtyp

me kofshët tmerrësisht të ngjeshura

tredhjen time të padukshme

duke mërmëritur nga kënaqësia

M-m-m…