Ajo vajzë , që më rrëmbeu…Adem Nuhaj


Ajo vajzë , që më rrëmbeu …

Dielli ra nëpër lëndina

Vesa ndriçonte kristal

Një vajzë shkon , si gjeraqina

Nëpër lulet dal nga dal.

Ç’të shikoja gjithe nure

Floku saj mbulonte belin

Fustani binte mbi lule

Lulet këmbet perkëdhelnin.

Hëna mbi barin e njomë

Kishte çuar vesën e natës

Loti vajzës , si bironjë

Ndrinte mbi majë të qepallës.

Ndala çapat dhe vështroja

Kur shkoi për ujë te burimi

Fshiva sytë , se s’po besoja

Po më dukej lule prilli.

Diellin e thyente me faqe

Sa , dhe syrin ta verbonte

Mos ish lar me manushaqe

Aomë linte ngado shkonte.

M’u tha buza , m’u dogjë xhani

Sytë tek gjiri saj më mbenë

Mbuluar pa mbuluar fustani

Si në zjarr , po më rrëmbejnë.

Loste mbi lule , këndonte

Dallandyshet vijnë vërdall

Ì thashë njërës , që të shkonte

Dhe mikes t ‘i çoja fjalë.

Ìku dallandyshja, iku

Dhe çoi lulen , që i dhashë

Vajti ia çoi te qerpiku

Që , kishte e ëmbëla vashë.

Ajo vajzë , që më rrëmbeu

Mblodhi disa lule kroi

Me dallandyshen m’i ktheu

Dhe fjalën të dashuroj.

About Post Author