Akordoni zemrën !..Fatmir Pushi


AUTORI : FATMIR PUSHI

ATHINË:

Akordoni rrjetin e dritës !……….

gjithë s’bashku do tia dalim,

Të thyejmë pengesat e argumenteve,

Për të krijuar………….. një jetë të re.

Jetuam në një kohë me dhimbje,

Dhe akoma se njohim fatkeqësinë,

Për disa ora……. ka ngelur mbrapa,

Për një jetë me vuajtje e budallenj.

Disa thonë, se lindi mrekullia me ngjyra,

Dhe do hanë me lugë të florinjtë

Por akoma sja kan provuar shijen,

Si është aroma e vërtetë e demokracisë.

Mrekullia rritet kur ka ndërgjegje,

Kur deputeti meret me ekonomin,

Jo të mendohet gjithë natën e natës,

Se si të vjedhi ngjithë ditën pasurit.

Partitë shumë ngyrëshe kanë degraduar,

Nuk ka krasitës për ti shpëtuar,

Prandaj mbillni filizat të rinjë,

Veçse ata i japin vëndit shpëtim.

Duhet të ndajmë dritën nga errësira,

Duhet të ecim drejtë një epoke të re,

Le tu themi jo hajdutëve e kreminelëve,

Lë të marim objektiva për një botë të re.