Aktiviteti i Diellit: Një CME u nis në rrugën tonë


Aktiviteti i Diellit: Një CME u nis në rrugën tonëNjë CME nga dielli është nisur drejt nesh. Një stuhi gjeomagnetike e nivelit të ulët – me aurora në gjerësi të lartë – është e mundur. NASA vlerëson se CME do të ndikojë në Tokë vonë më 27 mars 2022 ose në fillim të 28 marsit. Aktiviteti në Tokë pritet të jetë i vogël.

CME e ardhshme vjen nga një shpërthim diellor i 25 marsit, i cili gjithashtu shkaktoi një ndërprerje të radios me valë të shkurtër mbi Azinë Juglindore.

27 Mars: Dielli i sotëm
Sferë e madhe e verdhë me njolla të vogla të errëta.
26 Mars: Një cunami diellor
Të premten në mëngjes, 25 mars 2022, njolla diellore AR2974 në hemisferën jugore të diellit prodhoi një shpërthim të klasit M. Shpërthimi dërgoi gjithashtu një cunami diellor – i quajtur zyrtarisht një valë EIT – duke u valëzuar në atmosferën e diellit. S

Sipërfaqe ngjyrë vjollce e rrëshqitshme me vija të ndritshme që lëvizin përgjatë saj.
Aktiviteti i diellit nga 25 mars 2022, nga AR2974: një ndezje diellore e klasit M. Shpërthimi prodhoi një valë EIT, ndërprerje të vogël të radios dhe ndoshta një CME të drejtuar nga Toka. Imazhi përmes cruiser.lmsal.com/ SDO.
25 mars: Një grup i madh dhe aktiv i njollave të diellit rrotullohet në pamje
Një grup i ri njollash diellore, ose një rajon aktiv, është rrotulluar në pamje nga ana e diellit përballë Tokës. Pjesa qendrore e njollave diellore është të paktën sa dy Toka! Rajoni, i emërtuar AR2975, kishte prodhuar ndezje të shumta të klasës C gjatë disa ditëve.

Një vrimë e madhe koronale pranë qendrës së diellit tani është në rrezen e veprimit për të dërguar njëfarë aktiviteti drejt Tokës në formën e erërave diellore me shpejtësi të lartë. Kur rryma të arrijë tek ne brenda dy ditësh të tjera, shkencëtarët parashikojnë aktivitet të ngritur gjeomagnetik. Kjo do të thotë një shans i mirë për aurorat.

Pjesë e një globi gri rrotullues me njolla të errëta (njollat ​​e diellit) që shfaqen.
Aktiviteti i fundit i diellit: rajoni i ri aktiv (rajoni i njollave diellore) AR2975 po rrotullohet në anën e diskut të diellit me pamje nga Toka. Ky animacion tregon rrotullimin gjatë një periudhe kohore afërsisht një dite, nga 23 – 24 mars 2022. tMë shumë imazhe dielli nga komuniteti EarthSky
Sferë e madhe e verdhë me njolla të vogla të errëta.
të errëta, së bashku me një pamje të zmadhuar të njollave.
Shiko tek Fotot e Komunitetit të EarthSky | Patrick Prokop në Savanna, Georgia, kapi këtë pamje të filtruar të diellit më 25 mars 2022 dhe shkroi “Njollë e madhe diellore në zonën e AR2976 me 2974 më të vogël, e cila shkaktoi shpërthimin e madh diellor”. Faleminderit, Patrick!
Perendimi i diellit i zmadhuar shumë, i parë me njolla diellore të spikatura.
Shiko tek Fotot e Komunitetit të EarthSky | Radhu Anghel në Bacau, Rumani, kapi këtë pamje të filtruar të perëndimit të diellit më 25 mars 2022 dhe shkroi “Rajonet aktive 2975 dhe 2976 gjatë perëndimit të diellit. Astronomët e lashtë kinezë po shikonin Diellin në lindjen ose perëndimin e diellit dhe mbanin një regjistrim të detajuar të shfaqjes së njollave diellore: për aq kohë sa ato zgjasin në Diell, evolucionin dhe madhësinë e njollave diellore. Kush e di, ndoshta këto njolla diellore do të rriten si në ditët e ardhshme në një pamje të mrekullueshme me sy të lirë!” Faleminderit Radhu!
Sferë e madhe e verdhë me njolla të vogla të errëta.
Shiko tek Fotot e Komunitetit të EarthSky | Anthony Calabro në Mooresvill, Karolina e Veriut, kapi këtë pamje të filtruar të diellit më 25 mars 2022 dhe shkroi “Pashë artikullin tuaj në lidhje me njollat ​​e mëdha të diellit përballë Tokës dhe nxora lentet 70 – 300 me filtrin e diellit që përdora për herë të fundit. Eklips. Kam kapur disa foto me këtë trekëndësh të çuditshëm, në formë rreth pikës së madhe të diellit. Do të doja të kisha një filtër dielli për xhamin tim të serisë 400 mm L!!!” Faleminderit, Anthony!
Dielli, shihet si një sferë e madhe e verdhë me një sipërfaqe të lara.
Shiko tek Fotot e Komunitetit të EarthSky | Mario Rana në Hampton, Virxhinia, kapi këtë pamje të detajuar dhe të filtruar të diellit (në dritën hidrogjen-alfa) më 25 mars 2022 dhe shkroi “Rajoni aktiv AR2975 dhe një rëndësi e madhe”. Faleminderit, Mario!
Dielli, shihet si një sferë e madhe e verdhë me një sipërfaqe të lara.