Albana Jonuzaj:Hajdute librashHajdute librash

Eci ne muzgun e vonët

shiu tingëllon si operete

Tirana është e bukur ne mbrëmje

edhe sikur mjegull te ketë.

Unë mbrohem nen çadër

po eci avash avash

e humbe do thoni ju

me shi ne xhiro te dalësh.

Te ai parmaku i Lanes me tej

shoh ndjenja, ngjyrat e diturisë

libra te shumëllojshëm e larmishëm

mendova: vetëm një për bibliotekën e shtëpisë.

Ja një libër qe shume me tërheq

e kam dëgjuar dikur si titull

kopertina e forte dhe e ndritshme

me Ben ta dëshiroj si një kukull.

Fus dorën ne xhepin e lagur

por xhepi është bosh dhe i ftohte

e dua këtë libër , e dëshiroj

me jep ndjesi te ëmbël dhe te ngrohte.

mbyll sytë dhe shoh dike qe vallëzon

pyes veten mos është Lucifer

ai me tundon me bën te bie ne mëkat

e dua këtë libër e dëshiroj përherë.

zgjas dorën e mbërthej me shpejtësi

Lucifer këngë lirike po këndon

hajdute librash tashme jam

lucifer është i lumtur dhe po gëzon.

Tund kokën hap sytë një vogëlush aty

rrëmben librin e paguan me shpejtësi

i them luciferit me urrejtje

tani ma gjej librin ti.

lucifer zhduket pa lënë gjurme

mire qe ishte imagjinate, çmenduri.

hajdute librash do me quanit

edhe pse ç’do vidhja ishte dituri…

About Post Author