ALDA MERINI-KËNGË PËR HËNËN


L E F T E R S H O M O

A L D A M E R I N I

KËNGË PËR HËNËN

( CANTO ALLA LUNA)

Lëngon hëna në thellësitë e detit.

O Zot, çfarë frikë e vdekur për barrierat tokësore, sa vështrime të përhumbur që ngjiten nga errësira e të shqyejnë shpirtin e lënduar.

Hëna rëndon mbi të gjithë egon tonë..

Dhe kur je afër fundit ndjen erën e hënës ..

gjithnjë mbi gëmushat e cfilutura nga gjyrykët,nga paroditë e fatit..

Unë linda cigane, nuk kam një vend stabël në botë..

Ndoshta do të ndaloj nën dritën e hënës çastet e tua, kur je duke ikur, të të jap të vetmen puthje të dashurisë.

About Post Author