Alda Merini-Përkushtim-Shqipëroi: Lefter Shomo


PËRKUSHTIM ( DEDICA)

Nevojitet një dashuri e madhe, për të të jetuar afer, i dashuri im.

Duhet të shaloj një fat që është si një kërriç xanxar

ose një automjet të pakuptueshëm,

ndersa ti do të doje të shikoje kullotat e kaltërta…

Por fati i çuditshëm mbështet krahët e varfër dhe bën dashurinë të mjerueshme..

Kur është mbrëmje shtrihem përbri teje si një virgjëreshë e lodhur, ti as që di ç’ mund të më japësh, as unë di se ç’ dëshëroj të them.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/509a.m.α